Inlägg

Inlägg som Big_N har skrivit i forumet
Av Big_N
Skrivet av Alphahanne:

Ja? Jag hade slut hemma. Inte mitt fel ni misstolkar.

Haha, tolkade det oxå så. Lite off topic- kul med en till alfa fantast, om jag nu inte misstolkar din avatar 😂

Av Big_N
Av Big_N
Skrivet av Cr4zyt0e:

Hej. Jag har inga skruvar till att sätta upp min SSD någonstans i chassit och undrar om det finns risker om datorn kan kortslutas eller något om den ligger så här på botten? SSD är ju gjord av plast runt kretskortet så antar att det inte är någon risk? Men det är bättre att ta det säkra före det osäkra och fråga här. Jag kommer inte heller flytta runt datorn, den ska stå stilla.

https://i.imgur.com/ftMDBOc.jpeg

Precis som alla andra svarat - vill du kan du sätta fast det med dubbelhäftande tejp om placeringen på ngt sätt skulle störa dig innan du bytt låda.

Av Big_N
Skrivet av Donnerstal:

Ursäkta, men varför svarar du mig i stället för han som slänger ur sig falska påståenden?
Det var @PrinceXO som skrev: "Aldrig att ett 7900 XTX är bättre än ett 4080". Och jag svarar han med tydlig fakta för att hans påstående är fel.

Jag försvarar inte AMD. Jag försvarar OP som köpt ett 7900 XTX. Sen att @PrinceXO, och kanske även du är fanboys av NVidia kan inte jag ändra på. Men skrivs det något felaktigt som nu, så kan jag påpeka det.

Sen kan jag nämna att jag själv hellre hade köpt ett 4080 Super, eftersom det har ett bredare stöd av funktioner, och nästan lika bra i rasterisering. Men det betyder inte att jag behöver hata på AMD.

För att du citerade mig. Fattar inte riktigt vart du vill komma heller. Och hur du sen får mig till eventuell fanboy vet jag inte heller. Du kommer med tvetydiga priser samt en logik som för mig inte är logisk.
Varför känner du att du behöver försvara OP? Som jag skrev tidigare det är inget fel på 7900xtx. Ett sjukt bra kort. Återigen upp till användaren.
Ditt sista stycke blir än mer förvirrande.
Du får tycka vad du vill och min mening var inte att på ngt sätt övertyga någon eller få OP att tro att de gjort ett dåligt val. Dels har jag inte med det att göra och dels så är inte ett 7900xtx ett dåligt kort. Hur som - ber om ursäkt till alla som eventuellt känt sig kränkta av mina offtopic inlägg.

Av Big_N
Skrivet av Donnerstal:

4080 kostar som jag vet lägst 13000kr medan 7900 XTX finns för 11500kr.

Och ja, det beror på. Men så länge det är bättre på nånting så tycker jag det räcker som motivering tillsammans med priset.

Alltså inte för att vara sån men… om du tänker på det restaurerade från Inet för 11599k och ett nytt 4080 super FE för 12999kr så absolut lite skillnad. Men lite äpple och päron på den. Även om det vore så, så är det som jag skrev - Typ samma.
Med logiken om det är bättre på någonting samt med det smått skeva priset så är korten fortfarande bra på lite olika saker och precis som jag skrev - BEROR på vilka funktioner/styrkor hos korten som användaren prioriterar. Du behöver inte försvara AMD 7900xtx - Det är ett grymt bra kort och har själv nästan köpt ett. Valde dock det ekonomiskt oförsvarbara 4090 FE. Ekonomiskt oförsvarbart är det för att det inte genererar några pengar då jag bara spelar.

Ha det bäst!

Av Big_N
Skrivet av Donnerstal:

För att det är bättre och billigare kan vara en rimlig anledning.

Kostar väl typ lika mycket. Sen bättre eller sämre beror ju på…

Av Big_N
Skrivet av Avot:

<Uppladdad bildlänk>

Så där ostabilt går grafikkortet i overwatch 2.

<Uppladdad bildlänk>

Så där stabilt går kortet i Red dead redemtion 2

Så här ser det ut overall mellan dom 2 olika spelen

<Uppladdad bildlänk>

Kan det vara så att processorn flaskhalsar pga hög temp? Har du dragit av skyddsplast om sådan fanns från blocket till cpu kylaren? missade det själv senast i fredags själv, trots att jag visste att det fanns på

Av Big_N

Annonsen är avslutad

Av Big_N

Lenovo Geforce RTX 3080 10G (MSI)

Säljer ett RTX 3080 10G (ej LHR) tillverkat av MSI.
Har haft kortet sedan nytt och det är enbart använt till att spela med. Ny pasta samt thermal Grizzly pads.
Det som är moddat:
- fläktkåpan är vit (helt isärtagen och sprayad mattvit)
- Tagit bort rgb på baksidan
- satt på pads på baksidan som fick ner minnestempen ca 15grader

Kortet är tillverkat av MSI, har inget coilwine och går bra att undervolta.
TDP på 320w.

Fungerar utan anmärkning - Byter pga att jag bytt låda till ett litet itx chassie och vill ha ett kort som drar mindre.

Tror att jag eventuellt kan ha kvittot kvar, men det är på en hel dator.

Läs hela annonsen här

Av Big_N
Skrivet av Sephon:

Jag böt ut det nu men blev bara 80kr mindre, så känns lite som att det kan vara mer framtidssäkert. Men samtidigt är det ju dumt för mig att kasta pengar i sjön om det kvittar.
Rekommenderar du att köra vattenkylare på GPU, har aldrig gjort det själv och ser det sällan så har inte ens tänkt tanken.

Tack för din feedback

Kylarna på 40serien är rätt bra. Men vill du ta det ett steg längre för lägre temp samt tystare burk (blir även bättre prestanda med lägre temp) - Så absolut custom loop som kyler cpu samt gpu - Du gillar dock inte att bygga så att installera ett system för ca 10k kanske inte känns så lockande
Här är en lite taskig bild på min burk...

Verkar ha vridit bilden 90grader

Av Big_N
Skrivet av Sephon:

Hej,

jag har en burk som börjar tappar orken och går i tankar på en ny dator.
Har sparat undan en del senaste tiden och inser att en av mina primära hobbies förtjänar lite extra kärlek. Så jag tänkte försöka ta täten igen från min nuvarande 2080 TI, till en helt ny burk som pallar trycket för moderna spel i 4k på max, i minst 60 fps.

Stora frågan är såklart grafikkort, och jag skulle kunna köpa en burk med ett 4080 Super redan idag, utan att tänka så mycket på det. Men då jag kollat en del benchmarks så ser jag att vissa moderna spel inte alltid ligger stabilt över 60fps, så är jag rädd att jag blir missnöjd snabbt när nya spel dyker upp.
GeForce RTX 4090 kostar ju skjortan, men jag känner mig lite mer framtidssäker med att ligga 20-30 fps över 60fps, samt att
köra lite enklare spel i 4k@120 skulle göra gott för själen.

Den burk jag knåpat ihop på komplett idag är denna (inkluderar windows+montering, då jag ogillar att bygga själv):

  • Phanteks Eclipse G500A DRGB Mid Tower (svart)

  • ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition

  • AMD Ryzen 7 7800X3D CPU Tray

  • CM ML360L Core ARGB Komplett Edition Kylare

  • Kingston FURY Beast RGB DDR5 6000MHz 32GB

  • Kingston FURY Renegade PCIe M.2 NVME SSD 2TB

  • ASUS TUF Gaming X670E-PLUS WIFI Moderkort

  • Corsair RMe Series RM1000e PSU

Pris: 38.246kr

Min fallback för en billigare prislapp, om jag får fötroendet att 4080 Super faktiskt är bra nog för mina behov ändå:

  • Phanteks Eclipse G500A DRGB Mid Tower (svart)

  • MSI GeForce RTX Ventus 3X 4080 SUPER OC

  • AMD Ryzen 7 7800X3D CPU Tray

  • CM ML360L Core ARGB Komplett Edition Kylare

  • Kingston FURY Beast RGB DDR5 6000MHz 32GB

  • Kingston FURY Renegade PCIe M.2 NVME SSD 2TB

  • ASUS TUF Gaming X670E-PLUS WIFI Moderkort

  • Corsair RMe Series RM1000e PSU

Pris: 30.185kr

I detta fall tänker jag att 8000kr extra är värt det om jag får 20%-30% extra fps och prestanda.

Några funderingar:
* Är det någon flaskhals i systemet som ni märker av?
* Kylarna drog jag upp från 2-fläktarssystem till 3 för att ge lite lägre temp och kanske överklocka, är det onödigt?
* Har jag missat något självklart?

Mina resonemang är lite att jag KAN köpa ett 4080 Super idag och sedan kika på att köpa ett 5090 nästa år, men det slutar med att totala prislappen blir ännu högre, så om jag tar ett 4090 så räknar jag med att jag är nöjd i 1-3 år och sedan kan trycka in ett 5090/6090 eller dyl beroende på vad som hänt under de åren.

Jag hade personligen gått på 4090 kortet men bytt moderkortet till https://www.komplett.se/product/1219287/datorutrustning/dator...
Lite billigare och du behöver inte 670 kretsen.

Kör själv på AMD 7800x3d samt ett 4090fe dock allt vattenkylt Samt med ovan nämnda moderkaka.

Av Big_N

Tycker faktiskt att det är som roligast nu. Fler valmöjligheter på ALLT i och utanför burken. Har byggt sedan 1996. Valen som kan göras nu är sååå många fler än förr. RGB eller ingen RGB. ITX eller fulltower. Fler varumärken, fler ekosystem. Absolut mer att sätta sig in i men! Du kan bygga burken på så många fler sätt än för

Av Big_N

.

Av Big_N
Skrivet av 2old2understand:

Hej!

Nyligen byggt ny rigg, har dock behållit grafikkortet vilket vilket rubriken avslöjar är ett 3070.

Nya bygget har fungerat bra men jag märkte nu när jag spelade lite mer krävande spel på högre grafik att hotspot på grafikkortet ligger på 94-97c. Det känns lite väl varmt? CPU ligger på runt 60-68 när jag spelar.

Jag har googlat runt och sett folk prata om att riva upp kortet och byta kylpasta och eventuellt till och med byta thermal padsen?

Kan tillägga att jag endast har en chassifläkt riktad bakåt för varmluften, kan detta orsaka att grafikkortet blir för varmt? Att chassit inte dumpar tillräckligt med varmluft? Det finns plats i chassit att installera fler chassifläktar uppåt.

Övriga speccs

Byggt i Corsair 4000D
MSI b650 plus gaming wifi
Ryzen 7 7800x3D
Corsair h150 RGB 360mm

Tacksam för svar. Om det inte redan märkts så kan jag tillägga att jag inte är bevandrad eller erfaren i bygge eller konfigurationer.

Om jag förstår dig rätt - har du hotspot på mellan 94-97 där övriga gpun är på 60-68 grader. Skulle vilja påstå att sätta på ny pasta kan vara lösningen. Skillnaden bör väl ligga på ca 10-15 grader mellan temp och den varmaste delen. Kan även vara ojämnt tryck pga ex inte helt plan yta på kontaktytan. Skulle dock tippa på att pastan runnit ut lite. Det är inte svårt att få isar grafikkortet - men ta god tid på dig och kolla gärna på youtube innan om det är första gången.

Av Big_N

Har du budgeten så kör på 4080super!

Av Big_N
Skrivet av essah:

Låter som att det kanske får bli en NH-U12A, verkar vara bra och inte läst om någon som är missnöjd med den än.

Bytte från Corsair 360 aio. Har datorn på skrivbordet på landet och upplever att noctuan låter mindre och har fullt tillräcklig kylning! Det som störde mig mest var pumpljudet. Som sagt, jag är supernöjd med min 🤩

Av Big_N

Din 12s kommer att fungera utmärkt till en 5800x. Men när du ändå lägger så mycket pengar kör på en NH-U12A - Du kommer kunna ha den till annat i framtiden(har en sån till en 5800x3d). Sen har det kommit lite nya kylare som presterar bra, bla thermaltake mfl. Dessa ligger i en lägre prisklass men personligen valde jag själv en NH-U12A.

Av Big_N

F…n - Missade på en 😤

Av Big_N

Annonsen är avslutad

Av Big_N
Skrivet av Madmasse:

6 000 kr

Tack för ditt bud - Kortet är sålt.